Activități în perioada de sustenabilitate a proiectului
Începând cu data de 01.01.2024 are loc perioada de 5 ani de sustenabilitate pentru proiectul "Măsuri integrate de dezvoltare locală."
Povestea continuă prin acordarea de Servicii de consiliere și sprijin pentru familie și copii după cum urmează:
1. 20 de preșcolari cu vârste cuprinse între 3-6 ani continua să participe de trei ori pe săptămână la activități recreative cu ajutorul unui educator și a unui profesor de sport,servirea unei mese calde.
2. 80 de școlari participâ la activități educationale , activități recreative ,jocuri sportive ,activități de consiliere pe antidiscriminare, bulling și incluziune școlară prin intermediul unui învățător și a unui consilier. Toti cei 80 de școlari sunt organizati in 3 grupe de studiu și participă cel putin o data pe săptămână la servirea unei mese calde și la activitățile sus-mentionate. Hotărârea de a servi o masă caldă cei 80 de școlari aparține UAT Comuna Baia, în forma înitială a proiectului masa caldă pentru școlari nu era inclusă.
3. Părinții celor 20 de preșcolari și 80 de școlari vor beneficia în continuare de consiliere parentală. Pe timpul implementării proiectului activitatea de consiliere one-to-one, părinte –copil a fost cea mai solicitată. Vor continua aceste activități cu ajutorul unui consilier parental care va veni în plus și cu activități de grup cu școlarii.
4. Profesorul de sport va desfășura activități sportive/ jocuri recreative cu toti copii prezenti în Centrul Comunitar .
Servicii de asistență comunitară unde continuă:
- Acordarea de servicii socio-medicale pentru 80 de vârstnici care vor beneficia de consultații gratuite, electrocardiogramă și ecografii oferite de 1 medic, 2 asistenți medicali și un asistent social.
- Acordarea de consultanță și sprijin pentru accesarea de fonduri nerambursabile pentru tineri / persoane inactive și șomeri de către un consultan afaceri
Toate acțiunile desfășurate în cadrul Centrului Comunitar pentru diferitele categorii de persoane-copii, tineri, adulți, vărstnici sunt menite să sprijine comunitatea locală.
În perioada implementării proiectului s-a observat o îmbunătățire a calității vieții pentru cei 500 de beneficiari implicați, astfel s-a hotărât ca în următorii 5 ani (perioadă de sustenabilitate proiect) să continue exemplele de bună practică.
De ce vin beneficiarii la centru? Voi cita din răspunsurile dumnealor:
Alexandra (5 ani) vine la centru să se joace fiindcă pe strada unde locuieste nu sunt copii.
Răzvan (9 ani) vine la centru fiindcă poate mânca ciorbă caldă. Acasă sunt 8 frati și nu le ajunge mâncarea de fiecare dată .
Andrei și David (9 ani) sunt bucuroși că au o sală de sport și pot juca baschet.
Daria (10 ani) este bucuroasă că își poate alege orice carte din biblioteca centrului și poate citi în voie.
Tanti "Maria" vine la centru pentru consultatiile și pentru oferirea de medicamente gratuite. Pensia de 1025 lei nu-i ajunge o lună întreagă pentru plata facturilor și mâncare. Renunța să-și cumpere medicamente fiindcă nu-i ajungeau banii.
Cu ajutorul grantului oferit de Norvegia, comunitatea a reușit să își îmbunătățească condițiile de viață, să își sporească accesul la educație și să își crească șansele de angajare. Acest proiect este un exemplu demn de urmat despre modul în care o investiție bine gândită poate aduce beneficii pe termen lung unei comunități întregi.
25 mai 2024 - Ziua Porților deschise >>> galerie foto |
De un real succes s-au bucurat activitățile de pictură pe față și confecționarea de figurine din baloane. Lăsăm imaginile să vorbească de la sine.